Rólam

Ferencz Anikónak hívnak. 50 éves leszek az idén. Van két gyemekem: egy 18éves lány és egy 16 éves fiú. 2006-ban mellrákom volt. Operáció, kemoterápia, sugárterápia,egy ideig hormonterápia-így kezdődött a gyógyulásom. Hogy miért írok? Hogy kiírjam magamból. Hogy jobban lássam az összefüggéseket, vagy hogy más lássa és okuljon belőle. Kívülről látni könnyebb...más szemében a szálkát is!!! Vagy hogy erőt adjak, vagy hogy egyfajta megküzdést mutassak...vagy lehet hogy mindig is írni akartam csak nem állt össze a kép, eddig. ÍROK.

Elérhetőség

legyoztem@gmail.com

2. rész - A kreatív barom

2010.04.01. 09:46

szerző: Ferencz Anikó

SZÓVAL, vissza a tényekhez: általános iskola 1974–majd gimi, érettségi 1978.. kerttervező szerettem volna lenni!

De ezt akkor még nem tudtam ilyen pontosan.

Akkor még csak úgy tűnt a diploma megszerzése a nagyon fontos!!!

(Tiszta hülyeség, még ma is látom szülőkön, hogy „mán mindegy mi, csak diplomás légy -a papír kell” sürgetést a gyerekkel szemben.) Hát lediplomáztam,ott ahova felvettek.

Elvacakoltam 3 évet a kertészeti egyetemen – tartósítóipari üzemmérnök lettem, hőátadási együtthatókat számoltam, pedig mindig is a virágok , a dekoráció, a térrendezés vonzott.

Maszek virágosnál dolgoztam a temető mellett,a húgommal együtt, hogy utazhassunk-állandóan bütyköltem, készítettem, csomagoltam, ajándékoztam valamit, valakinek-ez volt számomra az önkifejezés, no meg a karácsony!!!

Térrendezést babaház-készítéssel éltem ki – olyannyira, hogy mikor a családban „elszaporodtak” a gyerekek mindegyik kapott szülinapjára egy-egy babaházat babával, filctollkészlettel - mert amit én csináltam,  minden hófehér volt, még a bútorok is, neki kellett dekorálnia kedvére, ha érdekelte a dolog.

Most már látom az összefüggéseim, kezdem látni egyre jobban.

A rákom előtt meg csak szörtyögtem, szenvedtem az életem úgy összességében – meg akartam felelni, ha éppen másnak nem is, de a magamnak magamról alkotott képnek, ami nagyon szigorú, nagyon kemény erkölcsi normákat, de minden tekintetben erősen korlátozott létet engedélyezett nekem - engedélyeztem magamnak! Micsoda barom voltam.....

Folyt.

Címkék: rák múlt kertészet kerttervezés mi történt ferencz anikó

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://legyoztem.blog.hu/api/trackback/id/tr181886207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.